Wat u moet weten over steenstrips

Steenstrips zijn speciale tegels, veelal met een grove, onregelmatige structuur, die als puzzelstukjes op een wand kunnen worden aangebracht. Ze zijn in verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar en fungeren als een stijlvolle blikvanger in uw interieur. Meestal worden alleen (gedeeltes) van muren van steenstrips voorzien, maar het is uiteraard ook mogelijk om er een complete ruimte mee te betegelen.


Steenstrips worden doorgaans vervaardigd van natuursteen, baksteen, keramiek of kunststeen. Ze zijn vrij dun en heel gemakkelijk te verwerken. De geringe dikte zorgt ervoor dat u minder ruimte verliest, en dat deur- en raamkozijnen doorgaans niet aangepast hoeven te worden.


Natuursteen Strips, Steenstrips, Stone Panels
Een muur van steenstrips is één van de nieuwste trends op interieurgebied. Ze zijn gemakkelijk te verwerken, exclusief en creatief, uniek en sfeervol. De strips geven de illusie van bijvoorbeeld een oude gemetselde gevel of een strakke moderne gevel is ook mogelijk. De steenstrips bestaan uit dikke schijven van originele gevelstenen en zijn ongeveer twee centimeter dik.


Steenstrips komen in verschillende kleuren en maten. Je kunt verschillende kleuren steenstrips met elkaar combineren om zo een unieke ruimte te creëren.


Steenstips zijn uitermate geschikt voor het afwerken van isolatieplaten en renoveren van woningen en gebouwen. 
Bij plaatsing op uw buitengevel heeft de geringe dikte van de steenstrip het voordeel dat ramen en deuren hun normale detaillering kunnen behouden.


Door de buitengevel eerst te voorzien van isolatiemateriaal en vervolgens te beplakken met steenstrips, ontstaat een goede geïsoleerde én fraaie buitenmuur. Is een buitengevel toe aan renovatie? Ook dan zijn steenstrips geschikt. Steenstrips zijn bijzonder sterk én de look van een bakstenen muur wordt behouden.


Gevelrenovatie met steenstrips
Wanneer de gevel van je woning toe is aan een grondige renovatie, dan zijn er diverse mogelijkheden om deze klus aan te pakken.Voor het plaatsen van steenstrips op een bestaande gevel worden verschillende methodes toegepast. Een van die methodes is gevelrenovatie met steenstrips. Steenstrips laten zich makkelijk plaatsen en kunnen direct op de gevel, of op isolatiepanelen worden aangebracht. Er zijn echter nog meer redenen om voor steenstrips te kiezen.


Steenstrips van natuursteen of betonlook

De steenstrips zijn verkrijgbaar in diverse maten, materialen, authentieke dessins en kleuren.

Bij de moderne versie hebben de strips vaak een natuursteen of een betonlook maar er zijn ook andere steenstrips op de markt van leisteen of met een rotsblok uiterlijk, er zijn zelfs steenstrips van gips. Mensen plaatsen ook vaak steenstrips in een nieuwbouw huis, de strips geven het natuurlijke effect van een oude boerderij ergens op het platteland. 


Steenstrips zijn een meerwaarde voor je woning

Een muur met steenstrips is overal mogelijk, in de badkamer, gang of keuken is het een meerwaarde voor je woning. Iedere wand met steenstrips is uniek en weer anders en het lijkt alsof je een natuurlijke muur in je huis hebt gemetseld. 

Het plaatsen van steenstrips

Plaats de steenstrips op een schone, vlakke en draagkrachtige ondergrond. Het enige dat je nodig hebt om de steenstrips aan te brengen, is lijm en misschien een voorstrijkmiddel. Je hoeft dus zeker geen ervaren metselaar te zijn om je muur met steenstrips te verfraaien, de meeste steenstrips hoeven ook niet gevoegd te worden. Je begint altijd onderaan. Als je een mooie vlakke vloer hebt, breng je de eerste rij strips aan, gelijk met de vloer. Als de vloer niet helemaal vlak is monteer je een lat op de muur helemaal waterpas en ga je van daaruit verder naar boven werken. Controleer iedere rij nog een keer extra met een waterpas.

Bent u op zoek naar een goede klusjesman? Wij plaatsen o.a. steenstrips maar u kunt ons ook bellen voor een andere klus, Klusbedrijf Karweiklus heeft voor iedere klus een goede vakman. Bel  voor  gratis advies en een vrijblijvende offerte:

06 48 22 87 49
of stuur een email met uw wensen naar: info@karweiklus.nl