Steenstrips: Alle informatie over steenstrips plaatsen en buitengevelisolatie



Steenstrips voor iedere ruimte in huis: 

mooi, decoratief en sfeervol


Steenstrips zijn eigenlijk dunne schijfjes gezaagd uit bakstenen en zijn ongeveer 2 cm dik. De breedte en lengte zijn afhankelijk van het type baksteen dat je gebruikt. De maten kunnen dus variëren van een lengte tussen 19 en 21 cm lang en tussen 5 en 6,5 cm hoog. En je kan kiezen uit een heel uitgebreid kleurengamma. De prijs ligt hoger dan die van een gewone baksteen: de steenstrip is 20% duurder. De zaag- en handlingkosten zijn nu eenmaal bijkomende kosten die je bij gewone bakstenen niet hebt.




Steenstrips met bakstenen uitstraling


Door steenstrips te plaatsen kan uw gevel eruit komen te zien als een ‘gewone’ bakstenen muur maar er zijn ook veel andere mogelijkheden van heel modern tot artistiek. Als u een ‘gewone’ bakstenen uitstraling wilt hebben kan dit gemakkelijk door het gebruik van de speciale lijm en er wordt voegmortel toegevoegd om een voeg effect te creëren. Ook lenen steenstrips zich ideaal uit voor de aanleg voor isolatie. Het belangrijke hiervoor wel is dat de ondergrond waarover de steenstrips, en mogelijk de isolatie, vlak moet worden gemaakt. Daarnaast is het ook essentieel dat de gevel vrij is van alle mogelijke vervuiling en losliggend materiaal, denk hierbij aan bijvoorbeeld bakstenen of loszittende voegen.


Natuurstenen steenstrips
Natuurstenen steenstrips


Gevelrenovatie met steenstrips


Wanneer je van plan bent om gevelrenovatie door te voeren kan je hiervoor een keuze maken uit tal van verschillende mogelijkheden. Gevelrenovatie met steenstrips is door de jaren heen evenwel bijzonder populair geworden. Door er voor te kiezen om dergelijke gevelrenovatie door te voeren kan je namelijk rekenen op het authentieke karakter van een bakstenen gevel, maar dan wel zonder de vervelende nadelen die er aan verbonden zijn. Ben je eveneens van plan om gevelrenovatie met steenstrips uit te voeren? In dat geval zijn er wel een aantal zaken waar je maar beter rekening mee kan houden.




Het plaatsen van steenstrips


Er zijn vele mogelijkheden met het plaatsen van steenstrips, zo zijn er steenstrips in alle soorten en maten. De dikte van de strips variëren van 20 tot 50 millimeter en worden niet alleen gemaakt van baksteen, maar ook van beton, gips, kunststof of zelfs sierstenen. Elk van deze soorten heeft zijn eigen unieke uitstraling, zodat u uw eigen stijl kunt toepassen op uw gevel. Er zijn zoveel keuzes aan kleuren, texturen en vormen wat het alleen nog maar beter passend maken voor uw woning.


De vele toepassingen van steenstrips


– camoufleert de oneffenheden op de muur
– wordt vaak gebruikt als “bakstenen” aan de onderkant van een overstek of uitstekend gebouwdeel
– oude stucmuren weer het uiterlijk van schoonmetselwerk geven
– grote saaie vlakken een gevarieerder en natuurlijker gezicht geven
– makkelijker en goedkoper dan echt metselwerk
– natuursteen steenstrips worden ook gebruikt om het gewicht te verminderen
 steenstrips worden steeds vaker gebruikt voor isolatie en renovatie van gevels



De keuzes in materialen is mogelijk door de vele toepassingen van de steenstrips. Steenstrips plaatsen is niet alleen een goede optie voor het renoveren van de gevel, maar is een goede optie voor wandbekleding.