Steenstrips - Diverse soorten, maten en materialen steenstrips

Steenstrips


Natuur steenstrips
Natuursteen steenstrips
Natuurstenen steenstrips zijn erg populair tegenwoordig en steeds meer mensen ontdekken de vele voordelen van steenstrips. De echte natuursteen steenstrips hebben veel reliëf. Steenstrips zijn te vinden in verschillende kleuren en maten, maar ook allerlei soorten steen. Als je een muur met steenstrips wilt bekleden kun je het zo goedkoop of duur maken als je wilt.


Steenstrips een goedkope oplossing voor een duurzaam resultaat

De meest gebruikte steenstrips zijn de baksteenimitaties. Omdat deze ongelooflijk sterk zijn, kunnen zij ook buiten gebruikt worden voor onder andere gevels en schoorstenen. Daarnaast zijn er ook steenstrips beschikbaar in natuursteen, die de meest uiteenlopende fantasieën belichamen. De beste decoratieve steenstrips gebruiken steeds natuurlijke kleurstoffen, omdat deze een zo natuurlijk mogelijke uitstraling geven.


Steenstrips zijn gemakkelijk te plaatsen

Steenstrips zijn zeer gemakkelijk te plaatsen, er is niet echt veel kennis en ervaring voor nodig. Ook door het geringe gewicht per m² zijn ze geschikt voor nagenoeg elke toepassing of vorm. Meestal worden steenstrips dan ook gebruikt voor de afwerking van muren, gevels, decoratieve binnenmuren, entree van het huis of kantoor, inloopdouches, rondom open haarden of decoratieve elementen in de tuin. Steenstrips zijn ook heel goed te gebruiken om een slechte muur te camoufleren, als de muur niet helemaal vlak is dan wel met een cementgebonden product eerst goed uitvlakken.

*Tip: Wil je nog een persoonlijke draai aan je eigen oude steenstrips geven? Verf ze dan over met een gewone muurverf. De structuur blijft uiteraard gewoon heel mooi zichtbaar. Zorg dat je de steenstrips eerst goed bewerkt met een voorstrijkmiddel, dan zal de verf veel beter hechten. Gebruik een kleine verfroller om de verf aan te brengen, schilder daarna met een kwast de gaatjes en hoekjes af.


De vele toepassingen en voordelen van steenstrips:

 oude stucmuren weer het uiterlijk van schoonmetselwerk geven
makkelijker en goedkoper dan echt metselwerk
grote saaie vlakken een gevarieerder en natuurlijker gezicht geven
 natuursteen steenstrips worden ook gebruikt om het gewicht te verminderen
 wordt vaak gebruikt als “bakstenen” aan de onderkant van een overstek of uitstekend gebouwdeel

Steenstrips zijn oorspronkelijk dunne platte tegels of stenen die, met echt voegwerk, op een vlakke ondergrond gelijmd worden om een wand in schoonmetselwerk te suggereren. De dikte van de steenstrip varieert van ca. 20 tot 50 mm. De laatste jaren worden steenstrips steeds populairder, voor zowel binnen als buiten. Voor een heleboel verschillende toepassingen is men het voordeel van steenstrips gaan waarderen: een luxe uiterlijk terwijl minder materiaal wordt toegepast. Dit kan resulteren in minder kosten en, niet onbelangrijk, minder gewicht. Mocht het later niet meer naar wens zijn dan is het ook makkelijker te verwijderen.

Leisteen & Kwartsiet 

Klimex - Hornbach
Klimex steenstrips - Hornbach
Leisteen ontstaat uit in lagen gesedimenteerde klei dat onder druk gedurende lange tijd omgevormd wordt tot steen, echter met een tussenstap genaamd Schalie (ook wel kleisteen genoemd). Voordeel van de steensoort is dat deze gemakkelijk in relatief dunne plakjes is te kloven. Door de gelaagdheid is het niet-waterdoorlatend en doorgaans makkelijk te winnen. Het gekloofde oppervlak van lei geeft een bijzondere, rustieke uitstraling.

Voor buitengebruik is het verstandig om kwartsiet te gebruiken. Kwartsiet kent ongeveer hetzelfde ontstaansproces als lei, met dit verschil dat het sediment vooral zand en kwartshoudend was. Het is een gelaagde steensoort die voorkomt in vele veelal bonte, lichtere kleuren. Door haar doorgaans wat lichtere kleurstelling is het een materiaal dat een eigen sfeer ademt; rust door het breukoppervlak, net als leisteen, maar met een meer zonnige inslag.
Als u het toch wel moeilijk vind kijk dan naar deze video of lees dan nog even het volgende:


Productkenmerken van zelfklevende steenstrips Ultra Quick
Daarom moet je toegrijpen: Dit kon nog nooit! Deze steenstrips plak je met dank aan de al aangebrachte plakstrip moeiteloos op de muur. Je hebt geen speciaal gereedschap nodig en bespaart ook nog tijd. De verbeterde steenstrips van gips zijn geschikt voor toepassing binnen en op kleine vlakken. Ze zijn makkelijk overschilderbaar en voegloos te leggen. En net zo makkelijk als je ze aan de muur plakt, laten ze zich ook weer verwijderen.

Wat je verder nog moet weten over de nieuwe zelfklevende steenstrips:
Niet alleen heel snel aangebracht, maar ook energiebesparend! Dankzij de verwerking van vezelversterkt hoogwaardig gips geven deze steenstrips 100% energiebesparing ten opzichte van gebruikelijke gips-steenstrips. Net als een echt ECO-product. En dat allemaal ook nog zelfklevend - wat wil een doe-het-zelvershart nog meer?

Hornbach - Ultra Quick

Met natuursteen strips kunt u een zeer unieke uitstraling in uw huis of bedrijf creëren! Of u het nu binnen of buiten gebruikt, het zal uw entree, tuin, kantoor, woonkamer, badkamer of gevel een rustieke en mooie uitstraling geven! In combinatie met een mooie verlichting zullen wanden die bekleed zijn met muurstrips, een mooie aanschouwing worden met natuurlijke schaduwen door het reliëf. Dit wordt in de avond en door de structuur van de strips nog eens extra versterkt.


Steenstrip Flatanger

Goedkope steenstrips

www.steenstrip-discounter.nl
www.hornbach.nl
www.stonecenter.nl
www.tegelimporteur.nl

Steenstrip Flatanger
afmeting mat: 10 x 35 cm
dikte: 0.8 - 1.2 cm
kleur: creme/bruin
materiaal: kwartsietsteen
€ 29,95 (prijs per vierkante meter)
verzendkosten 35,- euro (afhalen ook mogelijk)
5 jaar garantie

Bent u op zoek naar een goede klusjesman? Wij plaatsen o.a. steenstrips maar u kunt ons ook bellen voor een andere klus, Klusbedrijf Karweiklus heeft voor iedere klus een goede vakman. Bel  voor  gratis advies en een vrijblijvende offerte:Klusbedrijf Karweiklus Amsterdam

06 48 22 87 49
of stuur een email met uw wensen naar: info@karweiklus.nl