Steenstrips voor buitenmuur - Advies & Informatie

Steenstrips voor buitenmuur - Advies & Informatie
Steenstrips voor buitenmuur - Advies & Informatie
Het isoleren van uw gevel en buitenmuur met behoud van een mooi steenmotief is mogelijk. Steenstrips zijn een geweldige afwerking voor uw buitenmuur, ze trekken de aandacht, zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en materialen en zorgen voor een unieke, natuurlijke uitstraling.


Gevelbekleding met steenstrips

Steenstrips beschikken over een smalle, platte structuur waardoor ze op een buitenmuur geplaatst kunnen worden met een minimum aan plaatsverlies, dus ook weinig aanpassingskosten. Daarom is het geen enkel probleem is om bestaande deuren en ramen op deze wijze mooi af te werken. Nog een groot voordeel van een gevelbekleding met steenstrips is dat ze er voor zorgt dat het karakter van een authentieke bakstenen huis behouden blijft, wat voor veel mensen belangrijk is.


Het isoleren van de buitenmuur 

Een huis zonder een goede gevelisolatie verliest erg veel warmte. De verwarming moet dus vaker aanslaan en veel meer duur gas verbruiken dan een geïsoleerd huis. Dat heeft ook zeer nadelige effecten voor het milieu, want gas stoken zorgt voor CO2-uitstoot en draagt voor een groot deel bij aan klimaatverandering. Het isoleren van de buitenmuur van uw huis gaat dit tegen, want het jaarlijks gasverbruik daalt daardoor met ruim 10 m3 voor elke m2 gevel die u isoleert, reken uw winst maar uit!


Toepassingen van steenstrips:

- oude stucmuren het 
uiterlijk van traditioneel schoonmetselwerk geven
- voor het isoleren van de buitenmuren
- grote egale vlakken een gevarieerder en natuurlijker sfeer geven
- bij natuursteen steenstrips ook om minder gewicht aan de muur te “hangen”
- voor het aanbrengen van “bakstenen” aan de onderzijde van een overstek of uitkragend gebouwdeel



Steenwol en glaswol

Isolatie met steenwol of glaswol
Isolatie met steenwol of glaswol
Verwerk zo nodig steenwol of glaswol als extra isolatie. Glaswol en steenwol zijn in elke bouwmarkt te koop. In grote rollen of in handzame platen die je makkelijk kunt verwerken.