Kostprijs steenstrips plaatsen

Gevel isolatie - Voorbeeld prijzen materiaal en arbeidsloon

Kostprijs steenstrips plaatsen
Kostprijs steenstrips plaatsen

Steenstrips worden altijd gelijmd met speciaal daartoe bestemde (mortel)lijm. Dankzij de geringe dikte van een steenstrip kan bij deze toepassing de normale detaillering van ramen en deuren behouden blijven. Zo vermijd je hoge aanpassingskosten. Voor de hoekafwerking aan gevels, raam- en deuropeningen zijn er speciale hoekstrips, waardoor het gekozen verband niet verandert en men een perfecte afwerking kan garanderen.





Materiaal voor isolatie met steenstrips:




Steenstrips inclusief hoeken: elke hoek heeft namelijk een speciale steen nodig.

Isolatieplaten: prijs verschilt naargelang de isolatiewaarde en dikte van de platen. In elk geval doet u er goed aan stevige platen te kiezen met een goede isolatiewaarde. 

Hechtpluggen: die gebruikt worden om de isolatieplaten aan de bestaande muur te bevestigen. Afhankelijk van uw muur (steen, beton,…) zult u andere pluggen moeten gebruiken.

Lijmmortel: de lijm die tussen de steenstrips en de isolatieplaten zal komen. Belangrijk is dat deze stevig genoeg is.

PUR-schuim: extra isolatieschuim om spleten en kieren tussen isolatie en muur af te werken. Dat is uiteraard een kleinere kost in verhouding tot het geheel. 


Kostprijs Gevelrenovatie

Slechts in weinig gevallen wordt er bij het toepassen van gevelrenovatie nog voor gekozen om een nieuwe buitenmuur te plaatsen. Dit heeft alles te maken met het feit dat u bijzonder veel ruimte kwijt bent. Bovendien dient er een nieuwe fundering te worden gegoten en ook daar zit uiteraard niemand op te wachten. Om mensen bij gevelrenovatie toch de mogelijkheid te bieden om gebruik te maken van een gevelbekleding met de look van bakstenen en de voordelen van crepi en gevelbepleistering werden de zogenaamde steenstrips uitgevonden. Indien u een gevelrenovatie met steenstrips wilt laten uitvoeren moet u denken aan een bedrag rond de 200 euro per m2.