Informatie over het plaatsen van steenstrips

Het plaatsen van steenstrips
Het plaatsen van steenstrips
Meet vooraf altijd eerst goed uit hoe groot de te behandelen oppervlakte precies is en hoeveel strips u denkt nodig te hebben.

U wilt natuurlijk dat de lijm én de steenstrips goed gaan hechten op de muur. Daarom is het van belang om de gehele oppervlakte eerst goed voor te strijken met een blokkwast. Gebruik hiervoor een gewoon voorstrijkmiddel, afhankelijk van de ondergrond gebruikt u ongeveer een liter per 10 m2.


Pastalijm of poederlijm?

Bij een ondergrond van beton gebruik je poederlijm en voor een ondergrond die vocht opneemt is het beter om een pastalijm te gebruiken om een mooi resultaat te krijgen.


Lijmen van steenstrips

Het is heel belangrijk dat de lijm en de steenstrips goed aan elkaar gaan hechten, breng daarom de lijm op twee of drie plekken op de steenstrip aan met behulp van een getande lijmkam. Het is het handigst om te beginnen vanaf een steunpunt, een punt dat recht loopt zoals een bouwmuur of de vloer. Zo ben je verzekerd van een rechte lijn en wordt de eerste rij steenstrips goed ondersteund.


Steenstrips plaatsen

Plaats de strip tegen de muur en druk deze lichtjes aan tot je merkt dat er lijm tussen de steentjes en aan de zijkant van de strips komt. Haal de lijm aan de zijkanten netjes weg en probeer zo schoon mogelijk te werken. Zorg dat al het materiaal opgestapeld staat en gereedschap binnen handbereik ligt.


Steenstrips voegen

Omdat steenstrips mooier zijn zonder een voeg, is voegsel hier eigenlijk helemaal niet nodig.
Steenstrips zonder een voeg is niet aan te raden in vochtige ruimtes.


Video: Steenstrips plaatsen