Kan ik subsidie krijgen voor energiebesparing? Doe hier de check!


Bent u van plan om te investeren in woningisolatie of een andere vorm van energiebesparende maatregelen?


Als u uw huis energiezuiniger maakt, kunt u op die investering subsidie krijgen van de rijksoverheid, provincie of gemeente. In 2016 zijn er verschillende nieuwe subsidie regelingen.


Nieuwe subsidie regelingen energiebesparing

Ontdek op een simpele manier of er subsidies en aantrekkelijke leningen zijn om uw woning energiezuiniger te maken. Bespaar ieder jaar op uw energierekening en profiteer van een subsidie. Zo wordt energie besparen en zelf opwekken nog interessanter en voordeliger. Veel nieuwe subsidie regelingen verschillen per gemeente of provincie.



Energie Subsidie Wijzer

Op de Energiesubsidiewijzer.nl vindt u het complete en actuele overzicht van subsidies, leningen en andere nieuwe regelingen. Energiesubsidiewijzer geeft per actueel overzicht van alle subsidies, leningen en andere regelingen op landelijk, provinciaal en gemeentelijk niveau.


Subsidie Isolatie Woning 2016

Met de nieuwe subsidieregeling van 15 september 2016 wordt isoleren nog aantrekkelijker. Met deze nieuwe regeling kunt u ongeveer 20 procent subsidie krijgen op de investering als u minimaal 2 isolatiemaatregelen tegelijk laat uitvoeren, maar de hoogte van het subsidiebedrag hangt ook af van het soort apparaat en de mate van energiebesparing. U kunt subsidie aanvragen voor de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen, een warmtepomp, een zonneboiler, biomassaketel en pelletkachel. Maar ook voor dubbel glas, isolatie van het dak of vloer.



Welke subsidies zijn er voor energiebesparende maatregelen?


Energiebesparingskrediet


Met het energiebesparingskrediet kunnen consumenten aantrekkelijk en op een goedkope manier geld lenen voor groene investeringen. Het is mogelijk om het Energiebesparingskrediet te combineren met andere subsidies en regelingen.


Arbeidsloon Woningisolatie 6%

Ook het BTW tarief op arbeidsloon voor woningisolatie is verlaagd naar 6 procent. Ook is er een subsidie voor de aanschaf van warmtepompen, zonneboilers en pelletkachels. Er zijn diverse gemeentes en provincies met subsidiepotjes voor woningisolatie.
Informeer bij u provincie of gemeente!

>> De grote voordelen van Steenwol

Informatie over subsidies energiebesparende maatregelen


Rijksoverheid - Ruim 60 miljoen subsidie voor energiebesparing eigen huizen
Vereniging Eigen Huis - Subsidie voor duurzame warmte en energiebesparende maatregelen