Isoleren met steenstrips heeft voordelen ten opzichte van traditionele bakstenen

Energie besparen met isolatie
Energie besparen met isolatie
De energie wordt ieder jaar duurder, het huis isoleren wordt daarom ook steeds interessanter. Isolatie zorgt ervoor dat de duurbetaalde warmte binnenshuis blijft. Veel van deze warmte ontsnapt naar buiten via de buitenmuren. Gevelrenovatie levert een hoog rendement op en is de oplossing voor gevels die in een slechte staat verkeren.


Steenstrips op de buitenmuur ideaal voor gevelrenovatie

Het verwijderen van de oude steenlaag op een bestaande gevel om hier vervolgens weer een nieuwe laag gevelstenen tegen te plaatsen, is één mogelijkheid om een gevel te renoveren. Toch zullen steenstrips doorgaans veel beter geschikt zijn voor een goede en snelle gevelrenovatie.
Bekijk hier de voordelen:

Isoleren met steenstrips
Isoleren met steenstrips
zeer goede geluidsisolatie
identiek aan gewoon metselwerk
- geen fundering nodig

- ruime keuze in kleuren en steensoorten
nooit meer schilderwerk nodig
- levenslang onderhoudsvrij
hoge energiebesparing
- vorst -en vuurbestendig
- waardevermeerdering van uw huis
geen hak-of breekwerk nodig binnen



Isoleer uw woning met steenstrips

Steenstrips zijn de ideale oplossing bij zwaar beschadigde of erg onregelmatige gevels. De isolatieplaten worden op de gevel gemonteerd. Vervolgens worden de 100% natuurlijke en onderhoudsvriendelijke steenstrips op het isolatiemateriaal geplakt en wordt de geëgaliseerde ondergrond gevoegd. Voor hoeken en aansluitingen met kozijnen zijn speciale hulpstukken leverbaar. Het resultaat is identiek aan gewoon metselwerk.


Gevelrenovatie

Isolatie met glaswol en steenwol
Isolatie met glaswol en steenwol
Soms is door vervuiling alleen het voegwerk in een slechte staat. Als het voegwerk is aangetast verkort dat de levensduur van de gevel. De isolerende werking van de gevel werkt niet meer goed door de gaten en kieren in de buitenmuur. Dat is goed op te lossen met steenwol en glaswol en wie energiebewust een huis wil renoveren, isoleert het beste de buitenzijde met steenstrips: dit beperkt het risico op koudebruggen en verzekert een perfecte isolatieschil.




Isolatie met steenstrips

Voor gevelrenovatie en gevelisolatie bieden steenstrips een aantal voordelen. Steenstrips zijn zeer sterk en hebben vele voordelen ten opzichte van traditionele bakstenen. 


Gevel isolatie systemen

Er zijn diverse soorten gevelisolatiesystemen op de markt.


StoTherm Classic: de beste keuze in gevelisolatie


Een organisch systeem is beduidend stoot- en slagvaster als een mineraal systeem. Vrijwel alle componenten zijn cementvrij: dit garandeert een maximale scheurbestendigheid. Met een extreem slagvaste systeemopbouw is zelfs een belastbaarheid van meer dan 60 Joule haalbaar. Onweer, hagel, drukke verkeersingangen, of voetballende kinderen, met StoTherm Classic® zit u altijd aan de veilige kant!



Door het ruime assortiment aan stenen, voegkleur en kwalitatieve materialen geeft u uw huis precies de uitstraling die u wilt bereiken. Met lichtgekleurde steenstrips krijgt uw gevel bijvoorbeeld een frisse, neutrale look en ziet uw huis er groter uit. Donkere steenstrips op de buitengevel geven uw woning een luxe en authentieke uitstraling.
Bij Iso Bricks zit u niet aan de klassieke vorm van bakstenen vast, maar creëert u net zo makkelijk een natuurstenen muur met onze natuursteenstrips.


Caparol - Thermische gevelisolatie


Caparol biedt meerdere opties om een thermisch gevelisolatiesysteem optimaal tot zijn recht te laten komen. Soms is het budget doorslaggevend, in andere gevallen moet een systeem vooral kunnen weerstaan aan de soms stevige impact van zijn omgeving. Ook wanneer donkere kleuren gevraagd worden, zijn er nu technisch verantwoorde systemen. Hieronder vindt u een overzicht van de meest gebruikte systemen.


Waarom steenstrips plaatsen?


Ruimtewinst aan de buitenkant van uw woning:
Isolatie steenstrips zijn zeer dun en plat. Hierdoor kunt u met gebruik van steenstrips uw gevel renoveren met een minimum aan ruimteverlies. Met steenstrips op isolatie is het zelfs mogelijk om bestaande ramen met steenstrips af te werken. Een groot voordeel is dat er geen extra fundering nodig is bij steenstrips, zoals bij bakstenen.

Authentiek karakter behouden:

U behoudt het authentieke karakter van een bakstenen woning bij gevelrenovatie en isolatie met steenstrips. Een steenstrip wordt namelijk gemaakt van verzaagde bakstenen. Hierdoor is het verschil tussen een bakstenen gevel en een gevel die is afgewerkt met steenstrips niet te zien.

Steenstrips combineren met isolatiepanelen:

Steenstrips zijn direct op de gevel of op isolatiepanelen aan te brengen. Wanneer de woning toch grondig gerenoveerd moet worden, is het dan ook aan te raden om dan meteen te kiezen voor isolatie. Steenstrips zijn uitstekend te combineren met isolatiepanelen en zorgen voor een perfecte isolatieschil rondom uw woning.


Isoleer uw woning met steenstrips