De vele toepassingen en voordelen van steenstrips

De voordelen van Steenstrips



Toepassingen van Steenstrips
                    Toepassingen van Steenstrips
Behalve het gemak en de lage kosten hebben de steenstrips ook nog andere voordelen:
Ze zijn extreem hard doordat de steen gebakken wordt op meer dan 1000 graden Celsius. Steenstrips gebruiken weinig ruimte waardoor er bijna geen aanpassingskosten zijn. Natuurstenen steenstrips zijn bijna niet te onderscheiden van een traditionele bakstenen muur.

Steenstrips zijn bestand tegen vuil en schadelijke milieu invloeden.
U kunt kiezen uit verschillende kleuren en oppervlakstructuren.

Steenstrips zijn perfect om als isolatie van uw huis te gebruiken. Een steenstrip is een dikke gezaagde schijf van een baksteen en heeft daarom dezelfde kwalitatieve eigenschappen.


Gevelrenovatie met steenstrips


Wanneer de gevel van een huis toe is aan een grondige renovatie, dan zijn er diverse mogelijkheden om dat goed aan te pakken. Een van die methodes is een gevelrenovatie met steenstrips.

Woningen gebouwd voor circa 1930 hebben geen spouwmuren maar steensmuren. De muur is dan even dik als de lengte van de steen en heeft geen tussenliggende ruimtes (luchtspouw). Gevelisolatie aan de buitenzijde met steenstrips is dan de beste oplossing. 

Een gevel-isolatie systeem met steenstrips biedt niet alleen een duurzame bescherming, maar ook ontelbare mogelijkheden om het gebouw een aparte uitstraling te geven. 


Steenstrips laten zich gemakkelijk plaatsen en kunnen direct op de gevel, of op isolatiepanelen worden aangebracht. Het is zeer eenvoudig om de steenstrips op een bestaande gevel of op een isolatielaag te lijmen. Er zijn echter nog meer redenen om voor steenstrips te kiezen.



Veel mensen houden van het unieke karakter van een bakstenen muur of gevel. Het is evenwel niet altijd even eenvoudig om bij bijvoorbeeld een renovatieproject gebruik te maken van bakstenen. Steenstrips bieden de oplossing voor deze problemen en kent veel meer toepassingen.

Toepassingen van Steenstrips




camoufleert de oneffenheden op de muur
wordt vaak gebruikt als “bakstenen” aan de onderkant van een overstek of uitstekend gebouwdeel
oude stucmuren weer het uiterlijk van schoonmetselwerk geven
grote saaie vlakken een gevarieerder en natuurlijker gezicht geven
makkelijker en goedkoper dan echt metselwerk
natuursteen steenstrips worden ook gebruikt om het gewicht te verminderen
 steenstrips worden steeds vaker gebruikt voor isolatie en renovatie van gevels



Isoleer uw woning met steenstrips