Ecosteen

Ecosteen voor verbouw en renovatie


Een goede oplossing voor energiebesparing en ook zeer geschikt voor verbouwingen en renovatie, wordt veel gebruikt in nieuwe woningen. Het gevelbekledingsysteem dat stenen en isolatie integreert in één perfect systeem.

Ecosteen is een prefab gevelsysteem dat geschikt is voor nieuwbouw en renovatie. De elementen bestaan uit een isolatielaag van Polyurethaan waarin 17mm dikke keramische steenstrips fabrieksmatig zijn verwerkt. Deze stenen zijn volledig opgesloten in het isolatiemateriaal waardoor er geen vocht achter de stenen kan komen. Het systeem bestaat uit diverse elementen; platen, buitenhoeken, vensterhoeken en rollagen. 

Ecosteen Steenstrips

De gebruikte steenstrips zijn van een harde keramische kwaliteit en een hoge dichtheid. De elementen zijn voorzien van geintegreerde mechanische bevestigingspunten. Hierdoor zijn na bevestiging de schroeven verzonken in het systeem waarmee eventuele koudebruggen worden voorkomen. De Ecosteen elementen zijn, met circa 28 kg per m2, relatief licht van gewicht. De fundering aanpassen is hierdoor niet nodig.